Onze manier van leren


We vinden het belangrijk dat begeleiders met elkaar kunnen delen hoe zij samenwerken met gezinnen, wat zij hiervoor inzetten en wat hen hierin helpt.
Daarom hebben we een intern forum en delen we filmpjes waarin begeleiders vertellen over hun werk.

Om meer te weten over hoe effectief onze hulpverlening is en wat gezinnen en begeleiders als werkzaam ervaren, doen we ook onderzoek binnen Sporen.

Intern forum

Begeleiders uit Sporen hebben toegang tot een gesloten forum waarop ze ervaringen en materiaal kunnen uitwisselen. Casussen van gezinnen worden steeds anoniem gepost.

Onderzoek binnen Sporen

Om onze werking te kunnen blijven verbeteren, moeten we weten wat jongeren, ouders, familieleden en begeleiders vinden van onze manier van werken. Daarom doen we onderzoek binnen Sporen.

Samenwerking UCLL en KU Leuven

Innovatief Project, i.s.m. vzw Amber, Tonuso en Jongerenwelzijn OSD Vlaams-Brabant en Brussel

Filmpjes: begeleiders over hun werk

Hier vind je een aantal filmpjes waarin begeleiders uitleggen hoe ze aan het werk gingen.


In een een vrijwillige hulpverlening maakte Mit voor nog heel jonge kinderen een Words and Pictures in een gezin met huiselijk geweld.
Ik vroeg haar om de Word and Pictures voor te lezen...Tina  maakte met een familie waarin er beschuldigingen waren van seksueel misbruik, die ontkend werden, toch een veiligheidsplan, op het familieberaad geholpen door Tabitha. Ik vroeg haar hoe ze dit ondanks de ontkenning, toch gelukt was.
Tabitha maakte een words and pictures met een gezin waarin er een beschuldiging van seksueel misbruik was.
Ik vroeg haar hoe het haar gelukt was om de ouders mee te krijgen in het maken van dit verhaal in woord en beeld...Welke troeven ze daarvoor op tafel gelegd heeft...Hoe ze woorden heeft gevonden voor hechtingsstoornis...Welke gouden tip ze heeft voor collega's...
Steve maakte een historische Words and Pictures voor een jongen van 8 jaar, om de geschiedenis van zijn gezin uit te leggen.


Tina maakte een Veilig Huis met een meisje van 8 jaar. Ze legt uit hoe ze dit gedaan heeft en wat daar voor haar zo leerrijk in was.

 
VZW Sporen
Partner 2
Partner 3

© Opgroeien in Veiligheid - vzw Sporen - CMS: NetTools - Design: Just Catch Up