In Sporen


Geweldloos Verzet is één van de inspiratiebronnen van onze manier van werken.

Het is een concept waarin oplossingsgerichte en gezinstherapeutische modellen samengaan. Het ideeëngoed van Omer en zijn medewerkers biedt een taal waarmee ouders, hulpverleners, leerkrachten, therapeuten en vele anderen die vanuit verschillende posities, modellen en stromingen op jongeren en hun gezin betrokken zijn, kunnen samenwerken.

Ouderavonden Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet

De benaming van de ouderavonden in vzw Sporen “Andere tijden, ander ouderschap” schetst het doel van Omers benadering: een zoektocht naar hoe ouders en andere pedagogisch verantwoordelijken in de huidige pluralistische, multiculturele en razendsnel evoluerende maatschappij een nieuwe vorm van gezag en verantwoordelijkheid kunnen ontwikkelen ten behoeve van de ontwikkeling en bescherming van het opgroeiende kind.

Het concept van Nieuwe Autoriteit sluit hier sterk aan bij Signs of Safety en Partnering For Safety: het creëren van een kader dat veiligheid biedt aan kinderen en jongeren doordat ouders, steunfiguren uit de context van het gezin, leerkrachten en begeleiders hen vanuit een gezamenlijke regie omringen en opvoeden.

Klik hier voor meer informatie over de ouderavonden en vindt in onze agenda de nieuwste data.

 

Voor meer informatie omtrent de zoektocht binnen Sporen, lees verder: “Van Geweldloos Verzet naar Nieuwe Autoriteit tot Waakzame Zorg”.

 

 VZW Sporen
Partner 2
Partner 3

© Opgroeien in Veiligheid - vzw Sporen - CMS: NetTools - Design: Just Catch Up